Πως Να Απαλλαγείτε Από Δυσκοιλιότητα; 14 ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που κάνουν οι άνθρωποι δεν τους επιτρέπει να έχουν καλή λειτουργία του εντέρου.

✅ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ – ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΝΕΡΟ: https://goo.gl/stTU6w

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που κάνουν οι άνθρωποι δεν τους επιτρέπει να έχουν καλή λειτουργία του εντέρου. Ο άνθρωπος καθημερινά βρίσκεται αντιμέτωπος με γευστικούς πειρασμούς στους οποίους πολλές φορές δεν μπορεί να αντισταθεί. Τα μαγειρεμένα φαγητά και οι πολύπλοκοι συνδυασμοί των τροφών δημιουργούν βλέννα και εναποθέσεις στα τοιχώματα του εντέρου.

Ακόμα και ο Ιπποκράτης έλεγε ότι από τα έντερα προέρχονται οι περισσότερες παθήσεις που έχει ο άνθρωπος. Καθαρό έντερο σημαίνει, καλή λειτουργία όλου του οργανισμού. Οι εναποθέσεις που μαζεύονται με τα χρόνια στα τοιχώματα του εντέρου δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Αν υποθέσουμε πως ο μέσος όρος ζωής ενός ανθρώπου είναι τα 80 χρόνια, τα έντερα σε αυτό το χρονικό διάστημα, επεξεργάζονται μέχρι και 120 τόνους τροφίμων. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι περίπου 15 κιλά τοξικών αποβλήτων παραμένουν και συσσωρεύονται με τα χρόνια στα τοιχώματα του εντέρου. Αυτά στην συνέχεια μολύνουν το αίμα μας και προκαλούν πολλές φορές ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό.

Η συχνή δυσκοιλιότητα, οι διαταραχές του εντέρου όπως σπαστική κολίτιδα, η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους, οι δυσλειτουργίες των νεφρών και του ήπατος, τα δερματικά προβλήματα όπως η ψωρίαση, η χρόνια κόπωση, η αρθρίτιδα και ο καρκίνος είναι ήδη εμφανείς σημάδια ότι τα έντερα σας δεν είναι καθαρά.

Σε αυτό το βίντεο βλέπετε ένα καθαρό έντερο.

Κοιτάξτε πόσο καθαρά είναι τα τοιχώματα του εντέρου. Αυτός ο άνθρωπος είναι υγιής.

Κοιτάξτε τώρα πως είναι τα τοιχώματα του εντέρου ενός ανθρώπου που υποφέρει από δυσκοιλιότητα. Εδώ πλέον φαίνονται οι εναποθέσεις στα τοιχώματα του εντέρου. Αυτές οι εναποθέσεις μοιάζουν με το πουρί που μαζεύεται στους σωλήνες. Οι εναποθέσεις εμποδίζουν την απορρόφηση των βιταμινών από τα τοιχώματα του εντέρου και το χειρότερο είναι ότι μέρος των τοξινών εισχωρεί στο αίμα και μεταφέρετε σε όλο τον οργανισμό.

Καθαρό έντερο είναι η εγγύηση καλής υγείας!

✅ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ? Θα Βγουν ΟΛΑ Τα Παράσιτα Από Τον Οργανισμό, Με Αυτές Τις Τροφές!

Δυσκοιλιότητα, 14 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης.

Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών

Για να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα, πρέπει να αυξήστε την κατανάλωση των  φυτικών ινών. Ένας ενήλικας πρέπει να προσλαμβάνει ημερησίως 25 – 30 γρ. φυτικών ινών. Οι ίνες αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου. Πλούσια σε φυτικές ίνες είναι τα όσπρια όπως φακές, φασόλια, ροβίτσα, όλα τα λαχανικά, πίτουρο βρώμης, φαγόπυρο, και σπόροι όπως το σουσάμι, ο λιναρόσπορος. Βάλτε στην διατροφή σας αυτές τις τροφές.

Σαλάτα Παντζάρι-Καρότο-Λάχανο

Τα τρία αυτά λαχανικά είναι πλούσια σε ίνες, τα οποία βοηθούν στην περίσταλση του εντέρου και την αποβολή των απορριμμάτων. Τα παραπάνω λαχανικά αποτελούν ένα φυσικό καθαρτικό και βοηθούν σε προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα και οι αιμορροΐδες. Κάντε μία ωμοφαγική σαλάτα με τα παραπάνω λαχανικά. Τρίψτε μισό λάχανο, ένα παντζάρι και δυο καρότα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά, και καλή όρεξη!

Μήλα

Τα μήλα έχουν αντιοξειδωτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Τα μήλα συμβάλλουν στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, η οποία αποτελεί τον κύριο παράγοντα που διαταράσσεται η διαδικασία της αποβολής των τοξινών από το έντερο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αιμορροΐδες. Επίσης το μηλόξυδο έχει αρκετά ισχυρές αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε την συνταγή με το μηλόξυδο.

✅ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ? Πως Να Αυξήσετε Την Νοητική Λειτουργία Έως Τα 90; Τροφές ΚΑΤΑ Άνοιας, Αλτσχάιμερ, Κακή Μνήμη.

Αλόη

Ο χυμός Αλόης βελτιώνει την λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καθαρίζει το γαστρεντερικό σύστημα από την τοξικότητα και τα απορρίμματα που μαζεύονται με τα χρόνια. Επίσης βελτιώνει την κινητοποίηση του εντέρου μαλακώνοντας τα απορρίμματα. Για να φτιάξετε χυμό από αλόη πάρτε μερικά φύλλα και τοποθετήσετε τα στο ψυγείο για δύο εβδομάδες έπειτα στίψτε το χυμό και καταναλώστε από δύο κουταλάκια του γλυκού τρεις φορές την ημέρα πριν το φαγητό στο διάστημα των 10 ημερών. Για τη θεραπεία χρόνιας δυσκοιλιότητας ανακατέψτε ίση ποσότητα χυμό Αλόης και μέλι και καταναλώστε με τον παραπάνω τρόπο. Ο χυμός αλόης αυξάνει όλες τις λειτουργίες του οργανισμου γι’ αυτό πριν τη λήψη του συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για τυχόν αντενδείξεις.

Λιναρόσπορος

Το μυστικό του λιναρόσπορου για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας κρύβεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ίνες.

Την δοσολογία και τον τρόπο παρασκευής μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο.

Σταφύλοθεραπεία

Το σταφύλι είναι πολύ ωφέλιμη τροφή. Δικαίως αποκαλείται από την αρχαιότητα βασιλιάς των φρούτων και ο λόγος για την πλούσια περιεκτικότητα βιταμινών.

Θα έχετε ακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητες της σταφυλοθεραπείας η οποία εξαιρετικά επιδρά στις χρονικές παθήσεις όπως η δυσκοιλιότητα. Η δυσκοιλιότητα και πολλά προβλήματα υγείας βελτιώνονται σε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες καθώς και πολλές διαταραχές του οργανισμού.. Το αίμα πλουτίζεται σε αλκαλικότητα, που είναι η βάση της ανοσίας.

Ο σκοπός της σταφυλοθεραπείας είναι να αποτοξινωθει το συκώτι, το έντερο, τα νεφρά. Επίσης, βοηθάει στην απώλεια κιλών και στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών χαρίζοντας σας ένα λαμπερό δέρμα.

Περισσότερα θα βρείτε στην σχετική βιβλιογραφία.

Ταχίνι ολικής άλεσης με μέλι

Η πρωινή συνήθεια να τρωτε μια κουταλιά ταχίνι ολικής άλεσης με μέλι θα σας προσφέρει πολλή ενέργεια στο ξεκίνημα της ημέρας.Το μέλι έχει μεγάλη αντιβακτηριδιακή δράση και δρα προστατευτικά για το έντερο, και το ταχίνι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Επιπλέον σε όλα αυτά μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  1. Να πίνετε επαρκή ποσότητα νερού.  Αυτή η φόρμουλα θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε την ποσότητα νερού που χρειάζεται το σώμα σας. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό 30 λεπτά πριν το φαγητό και 2-3 ώρες μετά το φαγητό. Δώστε μεγάλη σημασία στην ποιότητα του νερού που πίνετε. Το υδρογονοποιημένο αλκαλικό νερό προσφέρει πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην δυσκοιλιότητα και στην γενική υγεία του οργανισμού από το απλό νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το υδρογονοποιημένο αλκαλικό νερό στον σύνδεσμο που θα βρείτε κάτω αυτό το βίντεο.
  2. Περιοδικοί καθαρισμοί του εντέρου, με διάφορα αποτοξινωτικά προγράμματα.
  3. Περιορίστε την ποσότητα του φαγητού, να σηκώνεστε από το τραπέζι πριν χορτάσετε, να θυμάστε ότι ο κορεσμός έρχεται 20 λεπτά μετά το φαγητό.
  4. Σημαντικό είναι να εγκαταλείψετε σιγά-σιγά από την διατροφή σας τις βλαβερές τροφές και τα γλυκά. Αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσει πως να το καταφέρετε (https://youtu.be/tSBsx-YDQvU)
  5. Να τρώτε περισσότερα ωμά λαχανικά και φρούτα.
  6. Να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας κάποιες ασκήσεις. Το χαλαρό τρέξιμο βοηθά στην κινητοποίηση του εντέρου.
  7. Όπως γνωρίζετε προιοντα απο ασπρο αλευρι όπως πίτες, μακαρόνια βουλώνουν τις λάχνες του εντέρου για αυτό προσπαθήστε να τα αποφύγετε. Αν ακόμα δεν έχετε κόψει το ψωμί τουλάχιστον αρχικά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το ολικής χωρίς μαγιά.

Όπως αντιλαμβάνεστε η φροντίδα του εντέρου δεν είναι κάτι δύσκολο. Απλά χρειάζεται να ενσωματώσετε νέες διατροφικές συνήθειες.

 

Επιμέλεια – Σύνταξη Άρθρου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Βαθμολόγησε το άρθρο)
Loading...