Αυτή Η Ουσία Καταστρέφει Τα ΟΣΤΑ!

Οι έρευνες των επιστημόνων αποδεικνύουν ότι τα ανθρακούχα αναψυκτικά είναι αρκετά επιβλαβή για την υγεία του οργανισμού.

Ένα ποτήρι αναψυκτικό αναμφισβήτητα προκαλεί απότομη παραγωγή τις ινσουλίνης και αύξηση ζαχάρου στο αίμα.

Και όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που καθημερινά καταναλώνουν αυτά τα γλυκά ροφήματα. Ένας από τους κυριότερους λόγους που τα αναψυκτικά έχουν αρνητική επίδραση στον οργανισμό είναι ότι περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, ακόμα και ένα μικρό κουτάκι αναψυκτικού είναι πραγματικό δηλητήριο. Το συκώτι και το πάγκρεας άμεσα ανταποκρίνεται στην ζάχαρη που περιέχει το ρόφημα, με αποτέλεσμα την παραγωγή της ινσουλίνης σε μεγάλες ποσότητες, την αύξηση ζάχαρου στο αίμα και της αρτηριακής πίεσης. Όλη η γλυκόζη που περιέχει το αναψυκτικό άμεσα μετατρέπεται σε λιπώδη κύτταρα. Φανταστείτε για λίγο! 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε ένα κουτάκι αναψυκτικού. Και όλο αυτό για μία στιγμή απόλαυσης. Αναλογιστείτε πόσα χωρίς λόγο περιττά εκατοστά στη σιλουέτα σας!

Η κατανάλωση των γλυκών αναψυκτικών είναι η κυριότερη αιτία εμφάνισης διαβήτη και παχυσαρκίας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Το φωσφορικό οξύ που περιέχουν τα αναψυκτικά ενώνεται με ορισμένες θρεπτικές ουσίες όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο στο κάτω μέρος του εντέρου, κάνοντάς τες να αποβάλλονται από το σώμα πολύ γρήγορα.

Το αποτέλεσμα είναι τα οστά να γίνουν πιο εύθραυστα και να δημιουργηθεί μεγάλη διαταραχή στο μεταβολισμό. Αμέσως δημιουργείται ένα ερώτημα, δε φτάνει που ο οργανισμός υποφέρει από χρόνια έλλειψη αυτών των στοιχείων, γιατί προσπαθούμε επιπλέον να δυσκολεύουμε την λειτουργία του; Επίσης αυτό που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι ότι τα αναψυκτικά είναι πολύ όξινα για τον οργανισμό, και όπως γνωρίζετε η μεγάλη οξύτητα είναι η αιτία εμφάνισης πάρα πολλών ασθενειών. Ο οργανισμός για να επαναφέρει την οξινο-αλκαλική ισορροπία, θα χρησιμοποιήσει στοιχείο με την πιο ισχυρή αλκαλοποιητική δράση. Μαντέψτε τώρα πιο είναι αυτό το στοιχείο; Πολύ σωστά το ασβέστιο! Και τώρα μαντέψτε από που θα το πάρει; Μπράβο! Σωστά μαντέψατε! Από τα οστά! Όπως αντιλαμβάνεστε η κατανάλωση αυτών των ροφημάτων δεν συμφέρει για κάποιον που εκτιμά την υγεία του. Δεν μας φτάνει η τοξικότητα του περιβάλλοντος γιατί να επιβαρύνουμε επιπλέον τον οργανισμό μας; Μπορεί να μην είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον αέρα που αναπνέουμε αλλά σίγουρα στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε κάποιες βλαβερές συνήθειες.

Επιπλέον επικίνδυνα για την υγεία είναι τα ενεργειακά αναψυκτικά και οι χυμοί μακράς διαρκείας τα οποία για να συντηρηθούν περιέχουν συντηρητικά. Ο λόγος που τα παραπάνω είναι βλαβερά για την υγεία είναι επειδή περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Η παραλογία του σύγχρονου ανθρώπου είναι ότι στην αρχή ξοδεύει χρήματα για να χαλάσει την υγεία του και έπειτα πάλι ξοδεύει χρήματα για να επαναφέρει την υγεία του.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά πριν πάρετε την απόφαση να ικανοποιήσετε το αίσθημα της δίψα με κάποιο αναψυκτικό, θυμηθείτε αυτό το βίντεο, μια στιγμή απόλαυσης μπορεί να έχει κόστος – την υγεία.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...