Αντικατάσταση Του Καφέ

Με τι να αντικαταστήσετε τον καφέ όταν κάνετε ζωντανή διατροφή;

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας ένα μικρο λαιφχακ, το οποίο θα είναι πολύ χρήσιμο για όσους προσπαθούν να τρέφονται σωστά και να διατηρούν την υγεία τους σε καλή κατάσταση.

Ο καφές είναι ένα αρκετά επιβλαβές ρόφημα. Είναι πολύ όξινος, με αποτέλεσμα να οξειδώνει και να εξαντλεί τον οργανισμό (διαβάστε περισσότερο εδώ). Ωστόσο, πάρα πολύ άνθρωποι παρόλο αυτά εξακολουθούν να πίνουν αυτό το ”εθιστικό” ρόφημα ειδικά το πρωί  και ακόμη χειρότερα αρκετές φορές την ημέρα. Δεν έχει ωφέλιμες ιδιότητες, ενώ η ζωντάνια που προσφέρει είναι ένα προσωρινό φαινόμενο το οποίο έχει το τίμημα την κόπωση και την εξάντληση λειτουργίας των επινεφριδίων (την γνωστή επινεφριδιακή κόπωση).

Επιπλέον, η συχνή κατανάλωση του καφέ μπορεί να οδηγήσει σε συχνούς πονοκεφάλους. Κανένα χάπι δεν θα σας βοηθήσει να το διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Απλά θα απαλύνει τα συμπτώματα αλλά όχι την αιτία του προβλήματος.

Με τι λοιπόν μπορούμε να αντικαταστήσουμε αυτό το ”αναζωογονητικό” ρόφημα;

Για να διατηρείτε την καλή σας υγεία, καλό θα ήταν να μάθετε και να φτιάχνετε μόνοι σας – άλλα ωφέλιμα και πολύ γευστικά ροφήματα!

Συνταγή 1:

         τριμμένη καρύδα

         λίγη κανέλα

         χαρούπι 1 κουτ. γλ.

         1 ποτήρι ζεστό νερό

Εκτέλεση: Όλα τα συστατικά τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Στραγγίζουμε το μείγμα ώστε να μείνει μόνο το ρόφημα. Ρίχνουμε από πάνω την κανέλα και είναι έτοιμο!

Συνταγή 2:

         γάλα καρύδας

         κιχώριο

         χουρμάδες

         ζεστό νερό

Η εκτέλεση είναι ίδια με την παραπάνω.

Φίλοι μου, τροφοδοτήστε τον οργανισμό σας με τις σωστές και ωφέλιμες τροφές. Μην είστε θύματα των συνηθειών και προσπαθήστε να απαλλαγείτε από την εξάρτηση που προσφέρει ο καφές. Η παρασκευή υγιεινών ροφημάτων είναι το πρώτο βήμα!

Σας εύχομαι το καλύτερο – να είστε υγιής!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...