ΤΟΠ 10 Αλκαλικές Τροφές

Έχετε αναρωτηθεί γιατί υποφέρουμε από το περιττό βάρος; Οι τροφές τις οποίες έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε κάθε μέρα και θεωρούμε ότι είναι ωφέλιμες, μπορεί να δημιουργούν όξινες συνθήκες στον οργανισμό, με αποτέλεσμα την διαταραχή του μεταβολισμού, τα παραπανίσια κιλά και την τοξίνωση του οργανισμού. Αλλά τα ευχάριστα νέα είναι ότι υπάρχει λίστα με Τροφές οι οποίες μας βοηθούν να διατηρούμε την όξινο-αλκαλική ισορροπία.

Τροφές οι οποίες βοηθούν την διατήρηση της όξινο-αλκαλικής ισορροπία του οργανισμό ονομάζονται αλκαλικές. Η αλκαλικές τροφές είναι γεμάτες με ιχνοστοιχεία και βιταμίνες και πολλά θρεπτικά στατικά. Αν ενσωματώσετε αυτές της τροφές στη διατροφή σας, το αποτέλεσμα θα είναι, όχι μόνο να χάσετε περιττά κιλά, αλλά στο διάστημα των δύο εβδομάδων θα αρχίσετε να νιώθετε πιο ανάλαφροι και γεμάτη ενέργεια!

Σπανάκι

 

Γιατί είναι ωφέλιμο το σπανάκι;

Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά με επαρκής ποσότητα σε βιταμίνη Α και Κ. Επίσης περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το σπανάκι προστατεύει τον οργανισμό από οστεοπόρωση, καρδιαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα, και καρκίνο του παχέος εντέρου. Oι επιστήμονες μελετούν εκτενώς τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε πολυφαινόλες  οι οποίες είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Το σπανάκι θωρακίζει τα αγγεία και παρέχει προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα, έχει διαπιστωθεί ότι το σπανάκι περιέχει 4 πεπτίδια που συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

O σίδηρος που περιέχει το σπανάκι είναι σε μια μορφή (μη αιμικός σίδηρος) που δύσκολα απορροφάται από τον οργανισμό. Το μυστικό για να διπλασιάσετε την απορρόφησή του είναι να το συνοδεύσετε με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C (παράδειγμα λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά).

Πεπόνι

Αυτό το φρούτο δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και πολύ ωφέλιμο. Το πεπόνι είναι ένα παράδειγμα αλκαλικής τροφής και αυτό επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού.  Έρευνες έχουν δείξει ότι το πεπόνι απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με άλλες Τροφές. Πολύ σημαντική συμβουλή, να τρώτε το πεπόνι ξεχωριστά, χωρίς να το αναμιγνύετε με άλλες τροφές.

Κουνουπίδι

Για να εξασφαλίσετε την ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C είναι αρκετό να καταναλώσετε μία μερίδα κουνουπιδιού. Εντυπωσιαστήκατε; Συγκεκριμένα το κουνουπίδι περιέχει αλλικίνη που βοηθά στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης εγκεφαλικών επεισοδίων και βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς. Το σελήνιο και η βιταμίνη C που περιέχει, ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ η βιταμίνη Β6  είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος., Επίσης περιέχει Κάλιο, φώσφορο, Μαγνήσιο κ.α.

Λεμόνι

Το λεμόνι περιέχει τη βιταμίνη С, που οι περισσότεροι το γνωρίζουν αυτό, επίσης περιέχει βιταμίνη Β6, Ε, χαλκό ασβέστιο και κάλιο. Ο χυμός λεμονιού μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων, καθώς διαλύει τις πέτρες στα νεφρά. Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, συχνή δυσκοιλιότητα, οπωσδήποτε να προσθέστε στην διατροφή σας το λεμόνι.

Μπανάνες

Λένε ότι οι άνθρωποι με προβλήματα στην καρδιά απλά είναι υποχρεωμένοι να τρώνε κάθε μέρα μπανάνες. Αλλά λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι αυτός ο καρπός βοηθάει να εξισορροπήσει το επίπεδο του ζάχαρου στο αίμα. Η μπανάνα εμπλουτίζει τον οργανισμό με κάλιο, μαγγάνιο και σύμπλεγμα των βιταμινών Β.

Σταφύλι

Χάρη στην μεγάλη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, το σταφύλι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, των πνευμόνων του παγκρέατος και του προστάτη.

Ελαιόλαδο

Τον τελευταίο καιρό πολλές νοικοκυρές έχουν αντικαταστήσει την χρήση του ηλιελαίου με το ελαιόλαδο. Αυτό δεν είναι τόσο η επιρροή της εποχής μας αλλά μία συνειδητοποιημένοι επιλογή. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικές ουσίες. Καταναλώστε το συχνά και θα μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αβοκάντο

Μπορεί να μην καταναλώνετε σε καθημερινή βάση το αβοκάντο αλλά αν μπορείτε να επιτρέψετε να αγοράζετε έστω και σπανία αυτό το φρούτο, να το κάνετε οπωσδήποτε. Το αβοκάντο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες μονοακόρεστα λιπαρά. Βελτιώνει την λειτουργία της καρδιάς και ελέγχει το επίπεδο της χοληστερίνης.

Καρότο

 

Από μικρή ηλικία οι γονείς λέγανε ότι το καρότο είναι πολύ καλό για την όραση. Αυτό το λαχανικό έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα.  Περιέχει, σίδηρο, φυτικές ίνες, κάλιο βιταμίνη Β8, C,Κ. Επίσης το καρότο βελτιώνει τις διανοητικές ικανότητες. Η ύπαρξη της βιταμίνης Α το καθιστά αξιόλογη αντιπαρασιτική τροφή.

Μπρόκολο

Υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος συνταγών, και το μπρόκολο παίρνει μέρος σε αυτές. Αυτό το λαχανικό βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και των οστών. Μειώνει το επίπεδα χοληστερίνης και βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου. Εκτός από το σίδηρο, αυτό το λαχανικό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, Βιταμίνη Β6, C.

 

‘’Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να απορρίψουμε εντελώς τις όξινες τροφές από την διατροφή μας αλλά να αυξήσουμε την κατανάλωση αλκαλικών τροφών και να παρατηρήσουμε την κατάσταση του οργανισμού’.

Η κατανάλωση αλκαλικών τροφών θα σας βοηθήσει, όχι μόνο να χάσετε τα περιττά κιλά αλλά να αυξήσετε την ζωτική ενέργεια και να βελτιώσετε την διάθεσή σας.

 

Σας εύχομαι το καλύτερο! Να είστε υγιείς!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...